Wereldwijd patent op de in Japan ontwikkelde vezels.
Na decennia van studie en onderzoek nu al vele jaren gebruikt door sporters en niet sporters.

Metalen micro poeders onder de nano microscoop.
De stoffen geven niets af en de effectiviteit van het weefsel neemt niet af na verloop van tijd.

 

Uit bovenstaande grafiek kunt u zien dat het NEXUS ES materiaal superieur is aan het al bekende FIR kleding. De beste resultaten voor uw gezondheid en prestaties worden behaald met NEXUS ES. Merknaam VIVITEX is verbonden aan NEXUS ES en levert in Nederland, België en Luxemburg.

__ lichtgroen zijn normale vezels van andere fabrikanten
__ lichtblauw is FIR frequentie van andere materialen
__ donkerblauw is NEXUS ES 100% - 50 gram
__  rood is                 NEXUS ES 100% - 140 gram

Infraroodstraling is gunstig voor de bloedsomloop, bloeddruk en zuurstoftoevoer naar de spieren en de hersenen. Dergelijke straling doodt de bacteriën, remt ontstekingen, vermindert pijn, verbetert de slaap en vermindert de concentratie van melkzuur in het bloed en spieren. Verschillende soorten van technologie worden gebruikt om het lichaam te stimuleren met dit licht. En Nexus Energy Source is een vezel die gebruikt wordt in alle soorten kleding, steunverbanden, en beddengoed. En er zijn meerdere toepassingen zoals een paardendeken of een hondenmat waar de vezels in verwerkt zijn.
Onder het merk VIVITEX worden deze producten succesvol in Frankrijk, Noorwegen, Engeland en nu ook in Nederland. Vivitex Nederland.

Een belangrijk deel van de zonne-energie wordt uitgezonden in infrarood straling (IR), waarvan een bepaald gedeelte golflengten liggen in het traject 4-14 micron.
Deze worden vaak aangeduid als "de levensstraling", omdat al het leven afhankelijk is van het bestaan hiervan. Men kan de infrarode straling niet zien wanneer de frequenties buiten het zichtbare licht ligt. Infrarode straling veroorzaakt warmte wanneer het wordt geabsorbeerd door een stof.

Studies hebben aangetoond dat de optimale fysiologische werkzaamheid van golflengten in het IR-spectrum C verkregen worden bij golflengten rond de 9 miktometer.

De Japanse onderzoeker Takio Komuro werkte vele jaren om een materiaal te vinden dat infrarode straling kan uitzenden binnen dit spectrum. Het bleek dat een mengsel van titanium, aluminium en platina infrarode straling zendt in het bereik van 4-14 micron, en tegenwoordig gepatenteerd is in Japan (onder nr. 1.563.868).

Deze samenstelling wordt foto platina (eng. Photon platina, PP) genoemd. Wanneer de foto platina werden blootgesteld aan onze lichaamstemperatuur (37 o C), bleek dat het uitzenden van straling op 9,11 micron, vergelijkbaar is met een optimaal fysiologisch effect. De huidige gemengde foton platina met vezels van polyurethaan en / of katoen, worden er van dit materiaal verschillende textiel en gezondheidsproducten vervaardigd. Foton platina vezels onder de naam Nexus Energy Source op de markt gebracht (Nexus ES vezel), en producten op de Nederlandse en Noorse markt onder de naam Vivitex ™. De uitvinding werd gepresenteerd op het wereldcongres voor artsen in Italië in maart 2004 door de natuurkundige Mariani Giancarlo. In Italië worden de producten verkocht in apotheken, ziekenhuizen en dokterspraktijken in aanvulling op de directe verkoop. Ze werden in Noorwegen in mei 2004 gelanceerd en in december 2007 waren er, alleen in Noorwegen, 50.000 gebruikers.