Joby Ogwin

Joby Ogwin

Bergbeklimmer - wingsuit base jumper

"Ik heb van de Nexus kleding gehoord dankzij mijn vriend Simone Moro die mij vertelde hoe geweldig het is, en heeft mij een Nexus ES t-shirt gegeven met de opdracht: "ga hier maar eens een nacht in slapen en laat het me de volgende dag weten hoe zo'n fantastische nacht je gehad hebt" Ik heb meestal een verstoorde nachtrust dus was benieuwd. Na een nacht met het infrarood t-shirt van Nexus te hebben geslapen was ik 'smorgen echt uitgerust en fris, echt heel anders. Het gevoel is er 1 van significant herstel van vermoeidheid. Sindsdien gebruik ik de kleding in verschillende situaties, voor herstel, en in mijn dagelijkse werk. "

Joby, geboren in Louisiana (VS), waar er geen bergen zijn en de hoogste heuvel amper 600 meter bereikt. Op de leeftijd van vijftien begon hij zijn carrière vol avonturen, rijden tot Guatemala, in het gezelschap van vrienden, om de oude ruïnes van de Maya's te verkennen en beklom vulkanen in Centraal-Amerika. Sindsdien is hij nooit gestopt met het verkennen van de wereld.

Video in het Engels

BIOGRAFIE:
In 1993, na een periode van training in Bolivia, schalen Mount Elbrus (5643 meter), de hoogste berg van Europa in de Russische Kaukasus. In 1994 heeft de schaal Aconcagua (6959 meter), in Argentinië, de hoogste piek in Zuid-Amerika. In 1995 begint Joby zijn avonturen in Alaska, beklimmen van de Mount McKinley (6.194 meter), beschouwd als de meest onherbergzame plek op aarde en hard. Na vele reizen naar Europa en Afrika, aan het einde van de maand maart 1999, Joby begint een avontuur dat twee maanden duurde in Azië, om de Mount Everest te veroveren. De hoogste berg ter wereld is toegestaan ​​met moeite. Na dat alle leden van zijn expeditie, uitgeput aftocht naar het basiskamp, ​​Joby blijft in eenzame aanpakken van de diepe sneeuw en geen veiligheid touwen. In free climbing wordt geconfronteerd met de Zuidoost-Ridge en de gevaarlijkste en meest blootgesteld Everest, de beruchte "Hillary Step", raggiugendo de top. In april 2000, Joby gaat in de afgelegen Papoea-Nieuw-Guinea en de schaal Puncak Jaya (4884 meter), ook bekend als de Carstensz Piramide. In 2004 brak Ogwyn het record van de snelheid beklimming van een van de toppen van 8000 meter: Cho Oyu in Tibet.